keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tiistai eli antiikin kohteita ja yhteistyötä Norssien kanssa

KESKIVIIKON TEKSTI ALEMPANA

6.5.
Tiistaipäivämme alkoi luonnollisesti aamiaisella, jonka jälkeen suuntasimme Ateenan arkeologiseen museoon. Museo oli suhteellisen iso, mutta puolentoista tunnin aikana ehdimme käydä sen läpi melko hyvin. Näytteillä oli esineistöä eri aikakausilta ja alueilta.


        Päivemmällä kävimme vanhalla stadionilla, joka on sijainnut paikallaan jo antiikin ajoilta asti - uudistettuna toki. Areenalla on järjestetty monia kisoja, muun muassa useammat olympialaiset. Marmorinen stadion oli kyllä sangen vaikuttava.



       Stadionilta siirryimme Apollonin temppelin raunioille. Tästäkään monumentista ei ollut enää paljoa jäljellä, vain muutama pylväs. Vierailemisen arvoinen kohde silti. Tämän jälkeen ryhmällä oli vapaa-aikaa, ennen lyhyehköä illanviettoa muiden Norssien kanssa.


     Illalla kipusimme Filipappos-kukkulalle, jossa meidän oli määrä tavata Oulun ja Turun normaalikoulujen opiskelijoita. Saavuimme paikalle tuntia ennen sovittua tapaamista, joten meille jäi aikaa tutusta esimerkiksi Sokrateen vankilaan ja palella (tuohon aikaan oli jo sangen viileää). Muut Norssit saapuivat lopulta ja pidimme yhdessä noin vartin kestäneet pantomiimiesitykset, aiheena antiikki. Kerrassaan hauska päivä.
       


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti