keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Neljän museon päivä

7.5.
Tänään kävimme ensi töiksemme Akropolin museossa. Näytteillä oli laajasti erilaista esineistöä antiikin ajoilta ja näyttelyssä oli mielekiintoista kierrellä. Museon modernihko tyyli sopi hyvin tuomaan esiin vanhaa.


       Akropolin museolta siirryimme Suomen Ateenan-Instituuttiin, jossa meille pidettiin pitkä, mutta oikeasti mielekiintoinen ja opettavainen esitys. Meille kerrotiin muun muassa suomalaisten arkeologisesta tutkimuksesta Kreikassa, käännöstyöstä sekä opiskelumahdollisuuksista. Esityksessä oli mukana runsaasti käytännön esimerkkejä ja tapauksia, miksi sitä olikin mukava seurata.


       Seuraava museokohteemme oli Kykladien museo, jossa oli nimensä mukaisesti esillä erilaista arkeologista Kreikan saarilta esineistöä. Ruukkuja, patsaita ja käyttöesineitä löytyi runsaasti. Poikkeuksen teki Benaki-museo, jossa oli esineillä arkeologisten asioiden lisäksi muun muassa ikoneja, pukuja, tauluja ja taide-esineitä. Tämä yksityiseen kokoelmaan perustuva museo toi mukavaa vaihtelua perinteiseen esinöistöön.
        Päivän viimeinen museo oli Bysanttilainen museo, jossa oli esineistöä Kreikan keskiajalta ja Bysantista. Sokkeloisuudestaan huolimatta museossa oli hyvin mielenkiintoinen näyttely, jossa oli esineitä niin uskonnollisesta kuin sekulaarisesta elämästäkin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti