sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ensimmäinen oikea päivä Ateenassa

4.5.2014
Tänään päivämme alkaa hotellin amerikkalaisella aamiasella, joka onnistuu täyttämään ainakin allekirjoittaneen odotukset. Aamiaispöydistä suuntaamme Agoralle, jossa tutustumme muun muuassa kirkkoon ja palatsiin. Myös Agora-museo ja stoa kuuluvat lounasta edeltävään ohjelmaan. Agoralla saamme kuulla lyhyen mutta erittäin toimivan kuvauksen filosofiasta, jonka meille toimittaa ryhmäläinen Reijo.
      Lounaan nautimme perinteisen kreikkalaisessa ravintolassa, jonka päivää varmasti piristää 17-henkisen ryhmämme vierailu. Vaikka ruoissa kestääkin jonkin aikaa, ovat ne maukkaita. Puolen tunnin "ruokalepo" varmistaa, ettei kukaan joudu jatkamaan matkaa liian ähkynä.


       Matka Akropolikselle kuljetaan metrolla, johon tutustuminen on tietenkin tärkeä osa itse kaupunkiin tutustumista. Uudesta ympäristöstä huolimatta matka sujuu jouhevasti. Lämpötila ulkona on saavuttanut päivällisen huippunsa ja onkin aika pitää lyhyt virvoitustauko.
        Kapuaminen Akropolikselle alkaa jo tuntumaan jaloissa, jotka on toki jo valmiiksi melko uupuneet. Reitti huipulle kulkee liukkaan sileitä marmoriportaita pitkin. Kuljemme läpi majesteetillisen portin, jonka välittömästi ohitettuamme näemmekin ehkä Kreikan tunnetuimman nähtävyyden, Partheonin.
         Pieneksi harmiksi temppelin toinen pääty on nyt rakennustyömään peittämä, joten ottamamme kuvat eivät ehkä ole yhtä ylväitä, kuin mitä paikalta on aiemmin otettu. Partheon on kuitenkin maineensa veroinen ja Miskan ja Saaran toimittava puhe kohteesta vastaa mainiosti mieleen tuleviin kysymyksiin ja enempään.


          Temppelivuorelta suuntamme sen juurella sijaitsevalle kukkulalle, jonne vie nykyaikaisten portaiden lisäksi myös antiikin aikaiset, kovin jyrkät marmoriportaat. Näkymät kukkulalta on upeat, mutta siihen on tällä matkalla jo totuttu. Tämän kohteen myötä päivän varsinainen ohjelma alkaa olla käyty läpi.
           Akropoliksen alueelta suuntaamme takaisin hotellille, jonka katolla ryhmämme tapaa myöhemmin. Opettajat ovat hankkineet meille erilaisia hedelmiä ja virvokkeita tarjolle ja jälleen kerran meitä ympäröi hyvät maisemat. Tämä on päivän viimeinen täysin yhteinen osuus, jonka jälkeen opiskelijat pääsevät vapaasti seikkailemaan lähialueille. Ja alkaahan sitä jo olla päivällisaikakin.
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti