tiistai 6. toukokuuta 2014

Maanantai eli matka Delfoihin

5.5.
Tämän päivän ohjelma alkoi puoli yhdeksän aikaan aamulla, kun tilausbussimme lähti kohti Delfoita. Taukoineen matka tuli kestämään noin kolme ja puoli tuntia, joka ahtaassa ja heikosti jousitetussa pikkubussissa tuntui ehkä liian pitkältä. Ensimmäinen ja ainoa tauko pidettiin jossakin ulkoa hienon näköisessä taukopaikassa. Täältä oli vielä noin tunnin ajomatka itse määränpäähän.
     Määränpäässä Delfoissa oli jo havaittavissa pilvisyyden lisääntymistä ja saatinpa myöhemmin kokea muutama sadekuurokin. Liikkuminen arkeologisella alueella oli suhteellisen raskasta, koska pitkä tie alueen huipulle oli jyrkkä ja epätasainen. Allerkirjoittaneella ylimääräsitä vaikeusmomenttia toi bussimatkalla alkanut pahoinvointi. Siitäkin huolimatta ylös asti selvittiin.
     Kävimme katsomassa muun muassa oraakkelin muinaista sijaintipaikkaa, temppelin raunioita sekä Delfoin museota. Itse oraakkelista ei ollut näihin päiviin säilynyt mitään näkyvää. No, pelkät maisemat olisivat olleet riittävä syy lähteä.


      Seuraavana kohteena oli Delfoin kylä, jossa nautimme myöhäisen lounaan. Ruoan jälkeen meille jäi puolisen tuntia vapaata aikaa kylässä. Epäonneksemme käytännössä kaikki liikkeet oli tuolloin kiinni.
     Paluumatka Ateenaan kesti kutakuinkin kolme tuntia. Matkalla pysähdyimme kerran huoltoasemalle. Pääkaupungin teillä oli havaittavissa lievää ruuhkaa sekä meno- että paluumatkalla.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti